6η Διημερίδα ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και τις Εξελίξεις στην Ελλάδα

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία του Κορωνοϊού (COVID-19), η ετήσια Διημερίδα του ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών- ITS Hellas, έλαβε χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ως Ψηφιακό Συνέδριο.

Ψηφιακό Συνέδριο ITS Hellas - Βίντεο 1ης μέρας

Ψηφιακό Συνέδριο ITS Hellas - Βίντεο 2ης μέρας

Ψηφιακή αναμετάδοση

Το Ψηφιακό Συνέδριο ITS Hellas μεταδόθηκε μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://itshellas2020-virtual.eu/

Λάβετε υπόψη ότι η εγγραφή στην ιστοσελίδα ψηφιακής αναμετάδοσης του Συνεδρίου (https://itshellas2020-virtual.eu/) είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση των ομιλιών και των συζητήσεων. Ως εκ τούτου, εξοικονομήστε 3 λεπτά για εγγραφή πριν από την ώρα έναρξης του Συνεδρίου. Μόλις συνδεθείτε, δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια, είστε έτοιμοι να πατήσετε το κουμπί "Play" για να ξεκινήσει η προβολή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στην ιστοσελίδα ψηφιακής αναμετάδοσης του Συνεδρίου:

  1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο https://itshellas2020-virtual.eu/ για να μεταφερθείτε αυτόματα στο ψηφιακό περιβάλλον του Συνεδρίου του ITS Hellas. Αδράξτε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα, να ανταλλάξετε απόψεις και να συμμετάσχετε σε πραγματικό χρόνο με ειδικούς και επαγγελματίες του χώρου, εκπροσώπους των αρχών και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  2. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ψηφιακής αναμετάδοσης μέσω του κουμπιού "Εγγραφή" στο επάνω μέρος της αρχικής σελίδας ή του συνδέσμου "Πατήστε εδώ για εγγραφή" στη μέση της σελίδας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο/βίντεο της προβολής.
  3. Μπορείτε τώρα να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τις συζητήσεις.

Οδηγίες για καλύτερη πλοήγηση στην ιστοσελίδα ψηφιακής αναμετάδοσης του Συνεδρίου:

Η ιστοσελίδα ψηφιακής αναμετάδοσης του Συνεδρίου έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στο κοινό τρία πλεονεκτήματα: α) να παρακολουθεί ζωντανά τις παρουσιάσεις μέσω του παραθύρου/βίντεο προβολής στην αριστερή πλευρά της οθόνης, β) να δημοσιεύει ή να αντιδρά σε ερωτήσεις που δημοσιεύονται και να αλληλοεπιδρά με άλλους συμμετέχοντες μέσω του παραθύρου Sli.do Q&A στη δεξιά πλευρά της οθόνης, γ) να περιηγείται μέσω του μενού στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να μάθει περισσότερα για τους σκοπούς και τους στόχους του Συνεδρίου, τους φορείς και εταιρείες υποστήριξης και το πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει μόνο τις παρουσιάσεις και να μην υποβάλλει ερωτήσεις, τότε μπορεί απλά να επιλέξει τη λειτουργία πλήρους οθόνης στο παράθυρο/βίντεο προβολής. Σας παροτρύνουμε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ενοτήτων των ερωταπαντήσεων. Ενθαρρύνεται επίσης η αντίδραση και αλληλεπίδραση σε ερωτήσεις άλλων συμμετεχόντων!

Το Ψηφιακό Συνέδριο ITS Hellas: Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες διοργανώσεις, το φετινό Ψηφιακό Συνέδριο με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Εξελίξεις στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα and under the auspices of the following organizations: Ministry of Infrastructure and Transport, Ministry of Digital Governance, the Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, the Συλλόγος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, the Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, the Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, the Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος, the Ελληνική Εταιρεία Logistics, the Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών στόχων και των εθνικών επιδιώξεων και προσπαθειών για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και «πράσινη» κινητικότητα.

Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών αποτελούν σήμερα έναν από τους δυναμικότερους τομείς καινοτομίας στις μεταφορές με έντονες αναπτυξιακές διαστάσεις και σημαντικά οφέλη για την οικονομία, τους τελικούς χρήστες και το περιβάλλον. Οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές έξυπνης κινητικότητας αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στις μεταφορές.

Με το βλέμμα στραμμένο στις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει της θέσπισης και υιοθέτησης των νέων μέτρων που προβλέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για στροφή σε μια κυκλική οικονομία, καθώς και τις υγειονομικές προκλήσεις της εποχής, η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στις ανάγκες και τα οφέλη που δημιουργούνται για τον κλάδο των μεταφορών στην Ελλάδα, αλλά και στις ευκαιρίες για γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας μέσω της «πράσινης» μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος του ITS-Hellas και Διευθύνων Σύμβουλος της TELENAVIS, κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, ο Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, Αντιπρόεδρος ITS HellasΑν. Πρόεδρος ΟΑΣΑ και Διευθυντής Έρευνας, ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ Δρ. Άγγελος Αμδίτης, ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Αθανάσιος Στάβερης και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Μοσχόβης. Επίτιμη καλεσμένη του Συνεδρίου είναι η η κα Claire Depré, Head of Unit for Sustainable & Intelligent Transport, DG MOVE, European Commission, η οποία θα συμμετάσχει με ομιλία της στη Συνεδρία: «Πολιτικές και Στρατηγική για μια Πράσινη και Βιώσιμη Κινητικότητα».

Παρακαλώ βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

H φετινή ψηφιακή εκδήλωση θα φιλοξενήσει έξι συνεδρίες και διαδραστικές συζητήσεις, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς από σημαντικούς εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου, εκπροσώπους των αρχών αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Πολιτικές και Στρατηγική για μια Πράσινη και Βιώσιμη Κινητικότητα»

  • Έξυπνη Κινητικότητα και Ευρωπαϊκές εξελίξεις

  • Έξυπνες πόλεις και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Πολιτικές

  • Έξυπνες πόλεις και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Επιχειρηματικότητα

  • H Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Σημερινή κατάσταση και επόμενα βήματα

  • Πράσινα λιμάνια και εμπορευματικές μεταφορές

  • Συλλογή, διαχείριση και σημασία δεδομένων

Επιπλέον, στο περιθώριο του Ψηφιακού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια αφιερωμένα σε δύο Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα με σημαντικές δραστηριότητες στον χώρο των μεταφορών, το C-ROADS και 2CeVau αντίστοιχα.

Στόχος του σεμιναρίου C-ROADS Greece, το οποίο θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, είναι η ενημέρωση των εθνικών φορέων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών για την ανάπτυξη Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS) στην Ελλάδα, η ανταλλαγή εμπειριών και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες των χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Το σεμινάριο του έργου 2CeVau, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις προκλήσεις κυβερνο-ασφάλειας που εμφανίζονται στο περιβάλλον ενός διαδρόμου (με χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης), την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση των τεχνικών λύσεων του έργου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

REGISTRATION OPENED!

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε και εσείς στον διάλογο για το μέλλον των μεταφορών στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που γεννά η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

Λάβετε μέρος δωρεάν στο Ψηφιακό Συνέδριο της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών! Δηλώστε συμμετοχή σήμερα εδω:.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργάνωση για τον ΙTS Hellas

Mε την υποστήριξη:

Υπό την αιγίδα:

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χρυσοί Χορηγοί

Ασημένιοι Χορηγοί

Χορηγός

MEDIA SPONSORS